29.11

Передано ще 5 шкільних автобусів ZAZ A08 для громад Запорізької області

26 листопада, офіційний дистриб’ютор автобусної техніки ZAZ в Україні, компанія «Юніверсал Моторз Груп», яка входить до складу Корпорації УкрАВТО, передала чергову партію автобусів ZAZ А08 шкільної модифікації територіальним громадам регіону. Урочисте вручення ключів відбулося на майдані Героїв перед адмінбудівлею Запорізької облдержадміністраціїпід під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха.

Це заключна у цьому році партія транспорту для школярів регіону – п’ять транспортних одиниць із 20 запланованих у 2021 році (15 автобусів вручено раніше), які придбані для п’яти територіальних громад області на засадах співфінасування за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Крім цього, у 2021 році  громадам області були передані ще 6 шкільних автобусів, які  придбані за кошти, що були виділені у 2020 році.

Шкільні автобуси отримали Малобілозерська сільська рада Василівського району, Матвіївська сільська рада Запорізького району, Терпіннівська сільська рада Мелітопольського району, Чкалівська сільська рада Мелітопольського району, Якимівська селищна рада Мелітопольського району Запорізької області.

Переможцем процедури закупівлі шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти області стало дилерське підприємство «Запоріжжя-Авто», що входить до складу Корпорації УкрАВТО. Сама ж техніка була вироблена на Запорізькому Автомобілебудівному Заводі (також входить до складу Корпорації УкрАВТО).

Автобуси ZAZ А08 шкільної модифікації відповідають всім вимогам ДСТУ 7013:2009, розраховані на комфортне перевезення 30 школярів із забезпеченням усіх необхідних безпекових показників, таких як, наприклад, паски безпеки на кожнім сидінні та окремі сітки для рюкзаків та особистих речей дітей.